SATÜRN ÇIKTIĞI UZUN SOLUKLU YOLCULUKTAN, EVİ OLAN OĞLAK BURCUNA DÖNDÜ

Satürn Oğlak burcunun yönetici gezegenidir ve kendisini en ifade ettiği yerdedir. Büyük bir turunu yaklaşık 29 ila 30 yılda tamamlayan Satürn, 20 Aralık’tan itibaren 2,5 yıllık Oğlak transitine başlamış bulunmaktadır. Kişisel haritalarımızda Oğlak burcunun bulunduğu evlerde yeni bir yapılanma sürecindeyiz.

2390188aHaritalarımızda Satürn’ün bulunduğu yerde psikolojik korku ve değişime karşı, güvensizlik nedeniyle direnen bir bilinç hissedebiliriz. Bu yüzden koşullar bizi zorlar ve kısıtlar. Satürn, kendi doğamıza alışkın olmadığımız bir deneyimden bizi geçirir ve bilinç dışı oluşturduğumuz kalıpları kırmamıza yardımcı olur. Bu bir nevi kişisel gelişim gibi algılanmalı.

Ardımızda bıraktığımız, 2,5 yıllık Satürn-Yay transitinde, uzun yolculuklar, seyahatler, yabancılar, yabancı kültürler, turizm sektörü, eğitim, akademik konular ve hukuksal konular gündeme oturdu.  Buna benzer konularla tanımadığımız yeni deneyimlerden geçtik ve sorumluluklar almaya mecbur bırakıldık, yepyeni bir bakış açısı kazandık.

Şimdi bu istasyonda öğrendiklerimizi uygulamak üzere hayatımızda yeni yollar açılıyor olacak. Yay-transiti boyunca dışa doğru genişledik ve kalıcı bilgiler edindik. Oğlak transitiyle birlikte bu enerji daha çok içeri dönerek bireysel anlamda kalıcı, ciddi, prensipli ve disiplinli işler ortaya çıkarmamıza vesile olacaktır. Satürn içimizdeki potansiyeli görmemizi ve bunu açığa çıkarmamızı, dolayışıyla bu alanda bir farkındalık oluşturmamızı isteyecektir. Sorumluk alarak yaşam planında yerimizi bulmamızı, organize olabilmemizi ve bunun karşısında mücadele vererek oluşmamız gereken olgunluğa dönüşmemizi sağlayacaktır. Tıpkı bir evin babası gibi bize sorumluluklar yükleyecek ve bizi hayata dair büyütecektir.

Kişisel gelişimimiz için Satürn hayatımızda olmazsa olmazımızdır.

KOÇLAR VE YÜKSELEN KOÇLAR

Screenshot_3Sevgili Koçlar Satürn 2,5 yıllık periyotta 10 evinizden transit alacaktır. Bu zaman diliminde meslek, kariyer, toplum önündeki duruşunuz ve yönetim becerileriniz ön plana çıkabilir.  Yönetici ve Patron ilişkilerinde yeni sorumluluklar yüklenebilir ve başarı elde etmek için her zamankinden daha çok çalışmaya ve gücünüzü ortaya çıkarmanız gerekebilir. Geçmişte temelleri zayıf işler bu transitte kopma noktasına gelebilir. Bunun tam tersi durumlarda, öncesinde sağlam atılmış temellerde ödüller getirebilir. Her koşulda Oğlak transiti bu evden geçerken sizden kararlılık ve sabır talep etmektedir. Daha önce tanımadığınız bir alana yönlenebilir ve toplumda kendinizi kabul ettirme mücadelesi yaşayabilirsiniz. Fazlasıyla kariyerinize odaklanmak bu dönem kendinizi yalnız hissetmenize neden olabilir. Bu transit sona erdiğinde temeli sağlam ve kalıcı işlere sahip olacaksınız. Satürn sizi bu evde çok çalıştıracak, görevlerinizi hakkıyla yerine getirdiğinizde bunun mükafatını fazlasıyla size verecektir.

BOĞALAR VE YÜKSELEN BOĞALAR

Screenshot_4Sevgili Boğalar Satürn 2,5 yıllık periyotta, 9 evinizden transit alacaktır. Bu zaman diliminde yurt dışı, yabancılarla ilişkileriniz, eğitim ve öğrenim durumları, yayıncılık ve hukuksal konular ön plana çıkabilir. Bu dönemde kendinize yabancı olan konularla ilgilenebilir veya kariyeriniz için eğitimlere katılabilirsiniz. Dış ticaretle uğraşan bir Boğaysanız eğer, bu dönem daha fazla çalışarak efor sarf edeceğiniz ve aynı zamanda temkinli olmanız gereken bir dönemi işaret eder. Bu transit esnasında bilimsel, ruhsal, felsefi ve dinsel konulara odaklanabilirsiniz. Zihinsel anlamda bu döneme kadar öğrendiklerinizi oturtmak için hayat görüşlerinizi değerlendirebilirsiniz. Yolculukları ve uzun seyahatleri de simgeleyen bu ev, sizi zorunlu yolculuklara çıkartabilir, örnek olarak keyif değil, daha ziyade iş seyahati gibi düşünebilirsiniz.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER

Screenshot_5Sevgili İkizler, Satürn 2,5 yıllık periyotta, 8 evinizden transit alacaktır. Bu zaman diliminde, finansal konular, miras, ortaklıktan elde edilen kaynaklar, başkalarından elde edilen kaynaklar, vergiler, krediler ön plana çıkabilir. Bu dönem gelirlerle giderler arasındaki dengeyi iyi ayarlamanız gerekebilir. Kredi veya borç yapmak için pek uygun bir zaman değildir. Eşinizin veya ortağınızın kaynaklarında, kısıtlanmalar veya gecikmeler ortaya çıkabilir. Alınacak bir tazminat veya nafaka bu dönemde gecikmelere uğrayabilir. Bir adli davanız varsa uzayabilir. Bu dönemde her türlü yatırımı iyice gözden geçirmeli ve ayağınızı yorganınıza göre çekmelisin.

YENGEÇLER VE YÜKSELEN YENGEÇLER

Screenshot_6Sevgili Yengeçler Satürn 2,5 yıllık periyotta, 7 evinizden transit alacaktır. Bu zaman diliminde, ikili ilişkiler, evlilik, ortaklık, anlaşmalar, davalar gibi konular gündeminizi oluşturabilir. Satürn’ün uzlaşmayan, sonuca gitmeyi engelleyen yapısını bu evin konularıyla ortaya çıkartma olasılığı yüksektir. İlişkilerde güven sorunu önemli noktalara vurgu yapabilir. Zemini kaygan temellere kurulmuş ilişkiler, sınavda kalabilir ve kopma aşamasına gelebilir. Bu transitin koşullarında her türlü ikili ilişkiler, gözden geçirilerek sağlamlığı test edilir. Satürn bu evin transitinde ilişkilerde yalnızlık hissine, partnerden eleştiri ve karşıt görüşü almaya neden olabilir. Yine Satürn’ün güçlü olduğu Oğlak burcu transiti eğer kişisel haritanız destekliyorsa zemini sağlam bir evlilik yapmaya da işaret edebilir.  Adaleti ve hukuksal konuları da simgeleyen bu ev, yeni bir davayı açmak için bu sürecin pek uygun olmadığını gösterir.

ASLANLAR VE YÜKSELEN ASLANLAR

Screenshot_7Sevgili Aslanlar Satürn 2,5 yıllık periyotta, 6 evinizden transit alacaktır. Bu zaman diliminde, günlük işler, zorunlu görevler, çalışarak kazanılan beceriler, evcil hayvanları, angarya işler, stresler, sağlık konuları gündeminizi oluşturabilir. Satürn’ün bu evinizden yaptığı transit ile günlük yaşam şeklinizi düzenlemelisiniz. Düzenli beslenmeye ve sağlığa özen göstermelisiniz. Yoğun ve detaylı işlerle uğraşmanız gereken işler önünüze gelebilir. Bu dönemde iş koşularınız zorlaşabilir ve her zamankinden daha fazla efor sarf etmek durumunda kalabilirsiniz. Yaşam tarzınızı ve alışkanlıklarınızı iyi organize etmeniz gereken bir süreçten geçmektesiniz. Günlük yaşam şartlarınızın yoğunlaştığı bu dönemde sağlığınızı ihmal etmemeli ve her yöne yetebileceğiniz bir program oluşturmalısınız.

BAŞAKLAR VE YÜKSELEN BAŞAKLAR

Screenshot_20Sevgili Başaklar Satürn 2,5 yıllık periyotta, 5 evinizden transit alacaktır. Bu zaman diliminde, çocuklar, hobiler, aşk hayatınız, sanatsal yeteneklerinizden elde ettiğiniz kazançlar, eğlenceli aktiviteler gibi konular gündeminizi oluşturabilir. Çocuklarla ilgili mesuliyetleriniz artabilir ve vaktinizin büyük kısmını buraya harcayabilirsiniz. Örnek, bir çocuk sahibi olabilir ve zamanınızın büyük kısmını bu çocuğun bakımı için harcayabilirsiniz. Eğer evli değil ve ilişkiniz yoksa bu zaman diliminde kendinizden yaşça büyük ve olgun bir kişiyi hayatınıza çekebilirsiniz. Her koşulda aşk ilişkilerinde daha ciddi ve disiplinli olunması gereken bir zamanı işaret eder. Risk ve şans evi olarak da tanımlanan bu ev, Satürn transitinde borsa ve spekülatif yatırımlar için pek uygun olmayabilir.

TERAZİLER VE YÜKSELEN TERAZİLER

Screenshot_21Sevgili Teraziler Satürn 2,5 yıllık periyotta, 4 evinizden transit alacaktır. Bu zaman diliminde, ailevi konular, yerleşim yeri, emlak, arsa, miras, ebeveynler veya yuvanızla ilgili konularda sorumluluk almanızı gerektirecek konular gündeminizi oluşturabilir. Geleceğin temelleri bu evde atılmaktadır. Burası haritanın dip noktası yani kök noktasıdır, dolayısıyla sağlam temel atılması gereken yerdir. Doğru temeller ve başlangıçlar almak için neyi istediğinize iyi karar vermelisiniz. Bu dönemde kariyeriniz ile ilgili stresler yaşayabilir, ya da mecburi yerleşim alanınızı değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. Yine ailede çıkabilecek problemler, kariyer evinizi etkileyebilir. Evli değilseniz, kuracağınız bir evliliğin sorumluluğunu almaya ve bunun doğrultusunda yeni bir eve taşınmayı da işaret edebilir.

AKREPLER VE YÜKSELEN AKREPLER

Screenshot_22Sevgili Akrepler Satürn 2,5 yıllık periyotta, 3 evinizden transit alacaktır. Bu zaman diliminde, kardeşler, yakın çevre, eğitim, iletişim, günlük trafik, kontratlar gibi konular gündeminizi oluşturabilir. Genç bir Akrepseniz bu dönem eğitimde her zamankinden biraz daha fazla zorlanabilirsiniz ancak öğrendikleriniz kalıcı olur. Evli bir Akrepseniz, kardeşler veya eşin kardeşleri ile ilgili, almanız gereken sorumluluklar önünüze gelebilir. Yakın çevre ilişkilerinde kendinizi ifade ederken zorlanabilir ve yanlış anlaşılmalara yol açan durumlara çekilebilirsiniz.

YAYLAR VE YÜKSELEN YAYLAR

Screenshot_23Sevgili Yaylar Satürn 2,5 yıllık periyotta, 2 evinizden transit alacaktır. Bu zaman diliminde, finansal konular, sahip olduklarınız, parasal kaynaklarınız, değer yargılarınız, maddi ve manevi konular gündeminizi oluşturabilir.  Bu zaman diliminde ayağı sağlam yere basan yatırımlar yapmayı ve hayali projelerden uzak durmaya dikkat etmelisiniz. Bu süreç içinde İçgüdüsel olarak maddi güvence ihtiyacınız artabilir ve çok çalışarak az kazandığınızı da düşünebilirsiniz. Gelirinizi arttırmak için yeni yollar arayışı içine girebilirsiniz. Gereksiz harcamalardan kaçınmalı ve ayağınızı yorganınıza göre çekmelisiniz. Satürn bu evde disiplinli, planlı ve organize olmanızı isteyecektir. Bu zamanı iyi değerlendirirseniz, planlı ve disiplinli hareket ederseniz para bile biriktirebilirsiniz.

OĞLAKLAR VE YÜKSELEN OĞLAKLAR

Screenshot_24Sevgili Oğlaklar Satürn 2,5 yıllık periyotta, 1 evinizden transit alacaktır. Bu evin ana teması yeni başlangıçları ifade eder. Hayatınızda eskiye ait geçerliliği kalmamış konuların yenisiyle şeklini değiştirmek üzere, yeni bir dönemin başlangıcına adım atmış bulunmaktasınız. Kendinizle ilgili önemli kararlar alma aşamasına gelebilirsiniz. Kendinizi ve hayatınızın önceliklerini sorgulayabilir ve yeni adımlar atmak için kararlar alabilirsiniz. Ancak bunların gerçekleşmesi için daha fazla sorumluluk almanız gerekebilir. Satürn transiti boyunca kendinizi yorgun ve halsiz hissedebilirsiniz ve kilo verebilirsiniz. Sağlığa bu zaman diliminde biraz daha fazla özen göstermelisiniz.

KOVALAR VE YÜKSELEN KOVALAR

Screenshot_25Sevgili Kovalar Satürn 2,5 yıllık periyotta, 12 evinizden transit alacaktır. Bu zaman diliminde, ruhsal konular, gizli düşmanlıklar, perde arkası oyunlar kontrol dışı ortaya çıkabilir. Dostunuzu ve düşmanınızı tanıyacağınız bir zamanı işaret eder. Satürn bu süreç içinde izole olma hissi, gizli korkular ve endişeler yaratabilir. Burası aynı zamanda arınma evidir. Satürn transitini, bırakmak istediğiniz kötü bir alışkanlığınızdan arınmak için kullanabilirsiniz. Ruhsal anlamda şifa almak içinde çok uygun bir transit. 12. Ev bir nevi hazırlık evi olarak da düşünülebilir. Hemen ardından gelecek Kova- Satürn transiti için, ruhsal anlamda meditasyon veya şifa teknikleri alarak bir hazırlanma süresi olarak kullanabilirsiniz.

BALIKLAR VE YÜKSELEN BALIKLAR

Screenshot_26Sevgili Balıklar Satürn 2,5 yıllık periyotta, 11 evinizden transit alacaktır. Bu zaman diliminde, sosyal çevre, arkadaşlıklar, organizasyonlar, grup aktiviteleri, geleceğe umutlar ve bu eylemlerden elde edilen kazançlarla alakalı konular gündeminizi oluşturabilir. Ekipçe yapılan işler ve organizasyonlarda yüklenmeniz gereken sorumluluklar önünüze gelebilir. Satürn transiti bu konularla alakalı sizi testlerden geçirebilir ve etrafınızdaki bazı kişileri eleyebilir ve yerine daha ciddi sorumluluk sahibi insanlar çıkartabilir. İşinizden elde ettiğiniz gelirlerde kısıtlanmalar ve gecikmeler yaşamanız söz konusu olabilir. Arkadaşlarınızın ve meslektaşlarınızın arasındayken yalnızlık hissine kapılabilirsiniz. Aranızda yaşayacağınız fikir ayrılıkları dostluklarınızı zedeleyebilir.

bütünün hayrına olsun dileğiyle sevgiler

 

SATÜRN ÇIKTIĞI UZUN SOLUKLU YOLCULUKTAN, EVİ OLAN OĞLAK BURCUNA DÖNDÜ’ için 5 yanıt

Add yours

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑